Pasta met verse tomaten en basilicum

 

Voor 1 persoon

 

Pasta naar keuze (tagliatelle, spaghetti, linguine, )

3 tomaten

6-tal verse basilicumblaadjes (of naar keuze meer)

1 kleine ui (gesnipperd)

1 gesnipperd teentje knoflook

peper en zout

parmezaanse kaas

olijfolie

 

tomaten pellen (een paar tellen in kokend water dompelen, dan gaat dit heel gemakkelijk), ontpitten en in kleine blokjes snijden

 

kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pakje

 

ondertussen de ui en de knoflook fruiten in olijfolie, de tomatenblokjes toevoegen en een 5-tal minuten laten stoven

 

kruiden met peper en zout, en de basilicumblaadjes op het laatste moment onder de saus roeren

 

de gekookte pasta onder de saus roeren en opdienen met parmezaanse kaas

 

 

variant: vervang de parmezaanse kaas door 1 in blokjes gesneden bolletje mozzarella, en roer dit net voor het opdienen onder de bereiding

 

 

Recepten